Вести|

На ден 30.03.2024 година општина Јегуновце спроведе еколошка акција за чистење на зелените површини на територијата на општина Јегуновце.

Во акцијата учествуваа вработени во училиштата, локалната самоуправа, општинското јавно претпријатие и многу други жители на општина Јегуновце.

Еколошката акција се спроведе во четири групи, тргнувајќи од:

  • Ратае-Жилче-Шемшово
  • Сиричино-Шемшово-Прељубиште
  • Јегуновце-Подбреѓе-Јанчиште
  • Раотинце-Копанце-Туденце-Сиричино

Оваа акција е со единствена цел и намена за целосно чистење на отпадот и чиста општина Јегуновце.

Во иднина најавуваме дека вакви акции ќе се реализираат повеќе, со цел да имаме почиста и поздрава средина во која живееме.

Сите граѓани да ја поддигнат свеста да не ја загадуваат животната средина и на тој начин да ја заштитат истата.

Close Search Window