Нашиот веб портал користи колачиња за да го подобри вашето искуство со прелистување и да обезбеди персонализирана содржина и услуги. Со користење на оваа веб-локација, вие се согласувате со користење на колачиња во согласност со оваа Политика за колачиња.

Што се колачињата (cookies)?

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот. Колачињата (cookies)  се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат Вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.

Зошто користиме колачиња (cookies)?

На оваа веб страница користиме колачиња (cookies) од следниве причини:

  • За техничко функционирање на веб страницата;
  • За собирање на збирни и анонимни статистички податоци;
  • За да ги запомниме Вашите преференции како да се прикажува страницата (преференции за параметрите на екранот), како на пример контрастот на бојата или големината на фонтот;
  • За да запомниме/да се потсетиме, дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страница.

Кога ја посетувате нашата веб страна користиме услуга на трета страна Google Analytics да собереме стандардни информации за пристапот и детали за однесувањето на посетителите, но на начин без да може некој да биде идентификуван, ниту е овозможено Google да ги открие идентитетот на оние кои ја посетиле нашата веб страна.

Каков вид на колачиња (cookies) користиме?

Користиме постојани колачиња (cookies), кои го памтат пребарувањето/сесијата кога корисникот ќе го исклучи пребарувачот, со цел да се задржи состојбата на корисникот.

Можете ли да ги избришете или контролирате колачињата (cookies)?

Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваше лично идентификување. Прифаќањето на овие колачиња (cookies) не е неопходно за работа на веб страницата, но истите би Ви овозможиле подобро искуство во пребарувањето. Mожете да ги промените вашите поставки за колачиња или да ги оневозможите колачињата преку поставките за колачиња или опциите обезбедени од вашиот веб-прелистувач. Едноставно кликнете на копчето што се наоѓа на долната лева страна.

Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на Вашиот компјутер и можете да ги подесите поголемиот дел од пребарувачите за нивно спречување. Доколку го сторите ова, можеби ќе има потреба рачно да ги прилагодувате преференциите секој пат кога посетувате веб страна, а исто така можно е да не работат и некои услуги и функционалноста.

Промени на оваа Политика за колачиња

Го задржуваме правото да извршиме промени на оваа Политика за колачиња во секое време и од која било причина. Ќе ве известиме за какви било промени со ажурирање на датумот „Последно ажурирање“ што се наоѓа подолу на оваа страница. Сите промени или модификации ќе бидат ефективни веднаш по објавувањето на ажурираната Политика за колачиња.

Ако имате какви било прашања за оваа Политика за колачиња, ве молиме контактирајте нѐ на:

Телефон+389 (044) 397 766
E-mail 1o-jegunovce@t.mk
E-mail 2contact@opstinajegunovce.eu.mk

Последно ажурирање: 15.04.2023 година.

Close Search Window