Добредојдовте на официјалниот веб портал на Општина Јегуновце

Сите информации и услуги од Општината на едно место

0
население
0
км2 површина
0
населени места
година на основање

Општински онлајн услуги и сервиси, брз пристап до информации

Општина Јегуновце им овозможува на граѓание брз пристап до општинските информации, услуги и сервиси, онлајн преку нашиот веб-портал. Едноставно изберете ја Вашата област на интерес.

Најнови вести

Дознајте ги најновите информации за Општината.

Започнато проширување и рамнење на полските патишта во населените места низ општина Јегуновце

На иницијатива на градоначалникот Костадиноски изминативе денови започна со проширување и рамнење на полските патишта во населените места низ општина Јегуновце. Со овој зафат значително

Прочитај повеќе »

Поставени уште три нови автобуски постојки во населените места Беловиште, Старо Село и Јажинце

Поставени уште три нови автобуски постојки во населените места Беловиште, Старо Село и Јажинце Сакајќи да им излеземе во пресрет на барањата на жителите и

Прочитај повеќе »

Среда и Четврток на територија на општина Јегуновце ќе биде извршена трета дезинсекција против комарци

Се известуваат жителите на општина Јегуновце  деновите 02.08 и 03.08.2023 година почнувајќи од 21 часот па се до раните утрински часови ќе биде извршена трета

Прочитај повеќе »

Инсталирано парно греење со топлотна пумпа во подрачното училиште во населено место Сиричино

Со инсталирање на овој систем променет е досегашниот начин на затоплување кој досега беше на огревно дрво, придобивките со инсталирање на топлотната пумпа се очекува

Прочитај повеќе »

Работна средба на градоначалникот Костадиноски со директорот на национален парк Шарпланина

Директорот на национален парк Шарпланина Ибрахим Дехари денеска беше во посета на општина Јегуновце каде оствари работна средба со градоначалникот Димитар Костадиноски. На средбата се

Прочитај повеќе »

Започнато проширување и рамнење на полските патишта во населените места низ општина Јегуновце

На иницијатива на градоначалникот Костадиноски изминативе денови започна со проширување и рамнење на полските патишта во населените места низ општина Јегуновце. Со овој зафат значително

Прочитај повеќе »

Поставени уште три нови автобуски постојки во населените места Беловиште, Старо Село и Јажинце

Поставени уште три нови автобуски постојки во населените места Беловиште, Старо Село и Јажинце Сакајќи да им излеземе во пресрет на барањата на жителите и

Прочитај повеќе »

Среда и Четврток на територија на општина Јегуновце ќе биде извршена трета дезинсекција против комарци

Се известуваат жителите на општина Јегуновце  деновите 02.08 и 03.08.2023 година почнувајќи од 21 часот па се до раните утрински часови ќе биде извршена трета

Прочитај повеќе »

Инсталирано парно греење со топлотна пумпа во подрачното училиште во населено место Сиричино

Со инсталирање на овој систем променет е досегашниот начин на затоплување кој досега беше на огревно дрво, придобивките со инсталирање на топлотната пумпа се очекува

Прочитај повеќе »

Работна средба на градоначалникот Костадиноски со директорот на национален парк Шарпланина

Директорот на национален парк Шарпланина Ибрахим Дехари денеска беше во посета на општина Јегуновце каде оствари работна средба со градоначалникот Димитар Костадиноски. На средбата се

Прочитај повеќе »
Финансиски индикатор

Наша задача е да ја унапредуваме нашата Општина, да правиме сè за да биде подобро место за живеење!

Димитар Костадиноски,
Градоначалник на Општина Јегуновце

Општина Јегуновце, место во кое секогаш сте добредојдени!

Просторот на Општина Јегуновце уште одамна бил населен, за што сведочат голем број пронајдени предмети уште од одамнешни времиња.
Постои континуиран развој на населбите, изразен преку бројни археолошки наоди: некрополи, ранохристијански градби, цредновековни цркви и др. сведоци на културното наследство на овие простори

Close Search Window