Честитка по повод Рамазан – Бајрам до сите припадници од исламска вероисповед

Градоначалникот на Општина Јегуновце, Тони Коцески по повод празникот Рамазан – Бајрам упати честитка до сите верници од исламска вероисповед, во честитката се вели:

– Чест ми е во име на Општина Јегуновце и во мое лично име, по повод големиот верски празник Рамазан – Бајрам, да ви ги упатам моите наискрени честитки за добро здравје, среќа и духовно прочистување, истакна во честитката градоначалникот Коцески.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце

Извршено е оградување на училишниот двор во населено место Туденце

Општина Јегуновце 23.06.2017 година – Реализиран уште еден проект, извшено е оградување на основното училиште во населено место Туденце.

Со цел поголема безбедност  и сигурност на учениците од ова населено место успешно е завршен и овој проект, извршено е оградување на училишниот двор на основното училиште во населено место Туденце.

Средствата за оваа реализација се обезбедени од Буџет на Општина Јегуновце.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Започна меморијален турнир во мал фудбал „Бобе Јуниор 2017“

Во чест на Бобан Симовски Бобе и неговиот пријател и другар Александар Димчевски Трска во населено место Јанчиште организиран е седма година по ред  меморијален турнир во мал фудбал.

 

Турнирот започна на 28 Мај додека финалето е  закажано за 18 Јуни. Бројот на екипи изнесува 29, а натпреварите се играат во две фази: првата фаза по групи и втората елиминациона фаза.

Голем придонез за турнирот несебично дава и локалната самоуправа на Општина Јегуновце.

Општина Јегуновце постојано вложува средства за развој на спортот, издвојува средства како на регистрираните спортски клубови, така и за организирање на турнири по населените места.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Започна со изградба улица со бехатон плочки во населено место Туденце

Општина Јегуновце 19.05.2017 година – Со цел олеснување, подобрување и безбедност за функционирање во секојдневните работи на жителите од населено место Туденце, започна со изгадба на улица со бехатон плочки.

Улицата ќе биде во должина од околу 1000 метри,  додека средствата за реализација на овој проект се со одлука за распределба на средства од програмата за изградба, рекунструкција и одржување на општинската патна мрежа и улиците на територија на Општина Јегуновце.

Со овој инфраструктурен зафат значително ќе се подобрат условите и ќе се олесни пристапот до  овој дел на Туденце место викано Бучеи.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Изградени детски игралишта во повеќе населени места низ Општина Јегуновце

Општина Јегуновце реализираше уште еден од низата проекти, изградени се неколку детски игралишта во населените места: Јажинце, Рогачево, Старо Село, Беловиште, Шемшово, Туденце, Копанце, Јегуновце и Јанчиште.

Целовкупниот простор во овие населени места изминатиов временски период беше запуштен и обраснат со трева, конечно се претвори во убави детски игралишта каде најмладите ќе го поминуваат дел од слободното време.

Средствата за успешна реализација на овој проект се издвоени од буџетот на Општина Јегуновце.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Изградено со бехатон плочки улица во населено место Беловиште

Општина Јегуновце во соработка со месното население а едниствена цел олеснување, подобрување и безбедност за функционирање во секојдневните работи на жителите , изгради со бехатон плочки улица во населено место Беловиште.

Средства за реализација на овој проект се со одлука за распределба на средства од програмата за изградба, рекунструкција и одржување на општинската патна мрежа и улиците на територија на Општина Јегуновце и самопридонес од месното население.

Успешно завршен уште еден од низа реализирани проекти на градоначалникот Коцески – продолжуваме со нови инвестиции во зависност од финансиската моќ со кој располага самата Општина Јегуновце.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Саниран постоечки објект во н.м Прељубиште

Општина Јегуновце 18.04.2017 година – завршен е со санација постоечкиот објект во н.м Прељубиште.

Објектот кој подолго време беше користен како средно стручно училиште  повторно е оспособен и се врши негова пренамена за нова детска градинка.

Од страна на Министерсвото за труд и социјална политика обезбедени се средства за опремување на новата детска градинка и во скоро време се очекува истата да биде опремена.

Ова е уште еден од низата успешни проекти на Општина Јегуновце и Градоначалникот Коцески кој е од голем интерес за сите а посебно за најмладите.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Честитка по повод Воскресение Христово Велигден

По повод најголемиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден, Градоначалникот на општина Јегуновце Тони Коцески упати честитка до сите верници од православна вероисповест, во честитката се вели:

– Духовната вредност на овој голем христијански празник Воскресението Христово – Велигден не потсетува на значењето и вредноста на човечкиот живот исполнет со покајание, молитва и пост. Со Воскресението Христово се празнува победата на Животот над смртта, неговата големина, добрина и семоќ. Во овие убави денови на празнување Ви посакувам воскресенска светлина и среќни велигденски празници, исполнети со разбирање, благодет и спокој во секој дом.

За многу години да ни е празникот,

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ – НАВИСТИНА ВОСКРЕСЕ!
Изготвил: Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility