И З В Е С Т У В А Њ Е

Општина Јегуновце ги известува граѓаните дека вториот наврат од дезинсекција против возрасни комарци во 2017 година, по земјен пат, ќе се реализира на 17 и 18 јули, во период од 22.00 до 04.00 часот.

Релацијата на третираната површина е претходно утврдена од страна на стручни лица вработени во општината Јегуновце.Третирањето ќе се извршува со биоцид Aqua K-Othrine, за кое има решение за употреба од М.З. на Р.Македонија со доза препорачана од произведувачот и СЗО.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Завршено со поставување на нов асфалт на локалниот пат во населено место Рогачево

Општина Јегуновце 13.07.2017г – Завршија градежните активности околу  поставување на нов асфалт  на локалниот пат во населено место Рогачево.

Патот е во должина од 1400 метри, додека средствата за успешна реализација се обезбедени од страна на „ЕУ ИПА средства за рурална инфраструктура и Општина Јегуновце„

Градоначалникот Коцески најави и нови инвестиции за подобрување на локалната патна инфраструктура во текот на оваа сезона  каде ќе се работи на уште неколку локации и во останатите населени места низ Општина Јегуновце.

Со овој инфраструктурен зафат значително ќе се подобрат условите и ќе се олесни одвивањето на сообраќајот во овој дел на Општина Јегуновце.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

 

Изградено улица во населено место Старо Село

Општина Јегуновце 10-07-2017 година – Со цел олеснување, подобрување и безбедност за функционирање во секојдневните работи на жителите од населеното место Старо Село, изгради улица.

Улицата е во должина од 127 метри, изведувач е фирмата Ринџо ДОЕЛ од Брвеница додека средствата за успешна реализација се обезбедени од страна на Бирото за регионален развој во соработка со Општина Јегуновце.

Со овој инфраструктурен зафат значително ќе се подобрат условите и ќе се олесни одвивањето на собраќајот во овој дел од населено место Старо Село.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Започна турнир во мал фудбал „Ратае 2017“

Општина Јегуновце 2017 – Започна турнир во мал фудбал „Ратае 2017“. Бројот на екипи изнесува 29, а натпреварите се играат во две фази: првата фаза по групи и втората елиминациона фаза.

На овој турнир како гостин беше поканет и Градоначалникот Тони Коцески  кој го поздрави овој настан, образложи дека општината постојано вложувала средства за развој на спортот, издвојува средства како на регистрираните спортски клубови, така и за организирање на турнири по населените места, а ја имаше  честа и да го прогласи овој турнир за отворен.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

 

 

Градоначалникот Тони Коцески во посета на населено место Копанце

Општина Јегуновце 30.06.2017 год – Градоначалникот Тони Коцески присуствуваше во населеното место Копанце каде оствари средба со дел од мештаните од ова населено место, како и лично направи увид на новоизградената улица со бехатон плочки,  констатирано беше дека е изградена според пропишаните проектни стандарди.

Како и секогаш после низа успешно реализирани проекти градоначалникот Коцески најави нови инвестиции во ова населено место како и во останатите во зависност од финансиската моќ со кој располага самата Општина Јегуновце.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Изградено со бехатон плочки улица во населено место Копанце

Општина Јегуновце 29-06-2017 година – Со цел олеснување, подобрување и безбедност за функционирање во секојдневните работи на жителите од населеното место Копанце, изгради улица со бехатон плочки.

Улицата е во должина од 122 метри, изведувач е фирмата Ринџо ДОЕЛ од Брвеница додека средствата за успешна реализација се обезбедени од страна на Бирото за регионален развој во соработка со Општина Јегуновце.

Со овој инфраструктурен зафат значително ќе се подобрат условите и ќе се олесни одвивањето на собраќајот во овој дел од населено место Копанце.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Честитка по повод Рамазан – Бајрам до сите припадници од исламска вероисповед

Градоначалникот на Општина Јегуновце, Тони Коцески по повод празникот Рамазан – Бајрам упати честитка до сите верници од исламска вероисповед, во честитката се вели:

– Чест ми е во име на Општина Јегуновце и во мое лично име, по повод големиот верски празник Рамазан – Бајрам, да ви ги упатам моите наискрени честитки за добро здравје, среќа и духовно прочистување, истакна во честитката градоначалникот Коцески.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце

Извршено е оградување на училишниот двор во населено место Туденце

Општина Јегуновце 23.06.2017 година – Реализиран уште еден проект, извшено е оградување на основното училиште во населено место Туденце.

Со цел поголема безбедност  и сигурност на учениците од ова населено место успешно е завршен и овој проект, извршено е оградување на училишниот двор на основното училиште во населено место Туденце.

Средствата за оваа реализација се обезбедени од Буџет на Општина Јегуновце.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Започна меморијален турнир во мал фудбал „Бобе Јуниор 2017“

Во чест на Бобан Симовски Бобе и неговиот пријател и другар Александар Димчевски Трска во населено место Јанчиште организиран е седма година по ред  меморијален турнир во мал фудбал.

 

Турнирот започна на 28 Мај додека финалето е  закажано за 18 Јуни. Бројот на екипи изнесува 29, а натпреварите се играат во две фази: првата фаза по групи и втората елиминациона фаза.

Голем придонез за турнирот несебично дава и локалната самоуправа на Општина Јегуновце.

Општина Јегуновце постојано вложува средства за развој на спортот, издвојува средства како на регистрираните спортски клубови, така и за организирање на турнири по населените места.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Започна со изградба улица со бехатон плочки во населено место Туденце

Општина Јегуновце 19.05.2017 година – Со цел олеснување, подобрување и безбедност за функционирање во секојдневните работи на жителите од населено место Туденце, започна со изгадба на улица со бехатон плочки.

Улицата ќе биде во должина од околу 1000 метри,  додека средствата за реализација на овој проект се со одлука за распределба на средства од програмата за изградба, рекунструкција и одржување на општинската патна мрежа и улиците на територија на Општина Јегуновце.

Со овој инфраструктурен зафат значително ќе се подобрат условите и ќе се олесни пристапот до  овој дел на Туденце место викано Бучеи.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility