Започна меморијален турнир во мал фудбал „Бобе Јуниор 2017“

Во чест на Бобан Симовски Бобе и неговиот пријател и другар Александар Димчевски Трска во населено место Јанчиште организиран е седма година по ред  меморијален турнир во мал фудбал.

 

Турнирот започна на 28 Мај додека финалето е  закажано за 18 Јуни. Бројот на екипи изнесува 29, а натпреварите се играат во две фази: првата фаза по групи и втората елиминациона фаза.

Голем придонез за турнирот несебично дава и локалната самоуправа на Општина Јегуновце.

Општина Јегуновце постојано вложува средства за развој на спортот, издвојува средства како на регистрираните спортски клубови, така и за организирање на турнири по населените места.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Започна со изградба улица со бехатон плочки во населено место Туденце

Општина Јегуновце 19.05.2017 година – Со цел олеснување, подобрување и безбедност за функционирање во секојдневните работи на жителите од населено место Туденце, започна со изгадба на улица со бехатон плочки.

Улицата ќе биде во должина од околу 1000 метри,  додека средствата за реализација на овој проект се со одлука за распределба на средства од програмата за изградба, рекунструкција и одржување на општинската патна мрежа и улиците на територија на Општина Јегуновце.

Со овој инфраструктурен зафат значително ќе се подобрат условите и ќе се олесни пристапот до  овој дел на Туденце место викано Бучеи.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Изградени детски игралишта во повеќе населени места низ Општина Јегуновце

Општина Јегуновце реализираше уште еден од низата проекти, изградени се неколку детски игралишта во населените места: Јажинце, Рогачево, Старо Село, Беловиште, Шемшово, Туденце, Копанце, Јегуновце и Јанчиште.

Целовкупниот простор во овие населени места изминатиов временски период беше запуштен и обраснат со трева, конечно се претвори во убави детски игралишта каде најмладите ќе го поминуваат дел од слободното време.

Средствата за успешна реализација на овој проект се издвоени од буџетот на Општина Јегуновце.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Изградено со бехатон плочки улица во населено место Беловиште

Општина Јегуновце во соработка со месното население а едниствена цел олеснување, подобрување и безбедност за функционирање во секојдневните работи на жителите , изгради со бехатон плочки улица во населено место Беловиште.

Средства за реализација на овој проект се со одлука за распределба на средства од програмата за изградба, рекунструкција и одржување на општинската патна мрежа и улиците на територија на Општина Јегуновце и самопридонес од месното население.

Успешно завршен уште еден од низа реализирани проекти на градоначалникот Коцески – продолжуваме со нови инвестиции во зависност од финансиската моќ со кој располага самата Општина Јегуновце.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Саниран постоечки објект во н.м Прељубиште

Општина Јегуновце 18.04.2017 година – завршен е со санација постоечкиот објект во н.м Прељубиште.

Објектот кој подолго време беше користен како средно стручно училиште  повторно е оспособен и се врши негова пренамена за нова детска градинка.

Од страна на Министерсвото за труд и социјална политика обезбедени се средства за опремување на новата детска градинка и во скоро време се очекува истата да биде опремена.

Ова е уште еден од низата успешни проекти на Општина Јегуновце и Градоначалникот Коцески кој е од голем интерес за сите а посебно за најмладите.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Честитка по повод Воскресение Христово Велигден

По повод најголемиот христијански празник Воскресение Христово – Велигден, Градоначалникот на општина Јегуновце Тони Коцески упати честитка до сите верници од православна вероисповест, во честитката се вели:

– Духовната вредност на овој голем христијански празник Воскресението Христово – Велигден не потсетува на значењето и вредноста на човечкиот живот исполнет со покајание, молитва и пост. Со Воскресението Христово се празнува победата на Животот над смртта, неговата големина, добрина и семоќ. Во овие убави денови на празнување Ви посакувам воскресенска светлина и среќни велигденски празници, исполнети со разбирање, благодет и спокој во секој дом.

За многу години да ни е празникот,

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ – НАВИСТИНА ВОСКРЕСЕ!
Изготвил: Стојанче Антовски
Општина Јегуновце

Мобилен даночен шалтер пред седиштето на Општина Јегуновце

Општина Јегуновце 06.03.2017 год – Продолжува олеснувањето на даночната процедура, заштеда на време и трошоци за исполнување на даночните обврски како и обезбедување брз и лесен пристап до даночните услуги, Управата за јавни приходи (УЈП) денес повторно е присутна преку „Мобилниот даночен шалтер“ (опремено комбе – канцеларија) пред седиштето на Локалната самоуправа на Општина Јегуновце.

Преку опременото комбе – мобилна даночна канцеларија, граѓаните и фирмите од Јегуновце без да го напуштат своето место на живеење, имаа можност да ги добијат сите даночни услуги и информации, односно да ги достават сите видови на даночни пријави и барања како и да ги подигнат потребните документи што ги издава УЈП.

Управата за јавни приходи преку воведувањето на мобилниот даночен шалтер на територијата на Општина Јегуновце прави еден исчекор во олеснувањето на даночната процедура, заштеда на време и трошоци за исполнување на даночните обврски и обезбедување брз и лесен пристап до даночните услуги.

Граѓаните и фирмите можат да добијат редовни информации за возниот ред на мобилните даночни шалтери преку веб-страницата на УЈП www.ujp.gov.mk или преку Инфо – центарот 0800 33 000.

Изготвил: Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Покана за промоција на активни мерки, програми и услуги од АВРМ

Почитувани,

Во рамки на Промоција на Активни мерки, програми и услуги од АВРМ ,на ден 06.03.2017 (Понеделник) , Центарот за вработување Тетово Ве Поканува на Инфо средба со работодавачите и невбработени лица (таргет млади до 35 год), на Промоција на Активни мерки, програми и услуги од Оперативниот план 2017 год.

Инфо средбата ке биде одржана на 06.03.2017 (Понеделник) во салата за состаноци во Општина Јегуновце со почеток во 11 часот.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце