Vetëqeverisja lokale e Komunës së Jegunovcit dhe kryetari i komunës Darko Bllazheski të gjithë banorëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut iu uron 11 Tetorin – Ditën e kryengritjes së armatosur , me dëshirë të sinqertë për paqe, prosperitet dhe ardhmëri më të mirë.

11 tetor 1941, Dita e Kryengritjes së Armatosur është një simbol i aktit jashtëzakonisht të rëndësishëm historik të mosbindjes maqedonase dhe aspiratës shekullore për lirinë e vetë popullit maqedonas. Në këtë ditë, ne u kushtojmë respektin më të thellë të gjithë atyre që morën pjesë në kryengritjen e armatosur antifashiste dhe çlirimtare të popullore, të cilët kanë dhënë pa hezitim jetën e tyre për lirinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Urime 11 Tetori!

Accessibility