Известување

Се известуваат жителите на општина Јегуновце  деновите 26.05 и 27.05.2020 година почнувајќи од 21 часот па се до раните утрински часови ќе биде извршена дезинсекција против комарци.

Со оваа дезинсекција против комарци ќе бидат опфатени зелени површини, населените места како и депониите на територија на општина Јегуновце.

Во случај на неповолни временски прилики истата ќе биде одложена за што дополнително ќе ве информираме.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце

И З В Е С Т У В А Њ Е

Се известуваат сите жители од Општина Јегуновце дека на ден 11.05.2020 год. (понеделник) со почеток од 9.00 часот ќе се изврши ларвицидна дезинсекција за 2020 година, по земјен пат.

Релацијата на третираната површина е претходно утврдена од страна на стручни лица вработени во општината Јегуновце.

Се известуваат пчеларите навремено да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility