На денешниот координативен состанок на кризниот штаб со кој раководи градоначалникот на Општина Јегуновце, Дарко Блажески како и последната одлука на Владата за зголемени рестриктивни мерки, со која им се укажа и на верските заедници да не повикуваат на масовни собири и групирања за време на верските празници од 18 декември минатата до 20 јануари оваа година, апелираме да нема групирање и за верскиот празник „Богојавление Водици кој е на ден 19.01.2021 година со цел заштита и ширење на COVID – 19 (Коронавирус)

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility