lajm

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД

Врз основа на член 62 став 10 од Закон за урбанистичко планирање (службен весник на Р.С.М. бр. 32/2020), Урбанистички проект за инфраструктура вон опфат на урбанистички план за регулација на р. Вардар во полошкиот регион: К.О. Туденце, К.О. Копанце, К.О. Раотинце, К.О. Јегуновце – општина Јегуновце ќе биде објавен на службената веб страна за увид […]

Честитка по повод 11-ти Октомври

Локалната самоуправа на Општина Јегуновце, советот и  градоначалникот Димитар Костадиноски на сите жители на Македонија им го честитаат 11-ти Октомври Денот на вооруженото востание, со искрени желби за мир, благосостојба и подобра иднина. 11-ти Октомври 1941 година, Денот на вооруженото востание е симбол на исклучително значаен историски чин на македонскиот непокор и вековен стремеж за […]

Поставени бехатон плочки на локална улица во населено место Копанце

Поставени бехатон плочки на локална улица во населено место Копанце. Инвестираме во локалната патна инфрастуктура, инвестираме во подобри услови за живеење, ја менуваме инфраструктурната слика во Општина Јегуновце. Во периодов како локална самоуправа превземаме инфраструктурни проекти поврзани со санација, рехабилитација и бекатонирање на локални улици и тротоари во неколку населени места низ општина Јегуновце.

Lexoni të gjitha postimet

Accessibility