Вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЈАВЕН УВИД

Врз основа на член 62 став 10 од Закон за урбанистичко планирање (службен весник на Р.С.М. бр. 32/2020), Урбанистички проект за инфраструктура вон опфат на урбанистички план за регулација на р. Вардар во полошкиот регион: К.О. Туденце, К.О. Копанце, К.О. Раотинце, К.О. Јегуновце – општина Јегуновце ќе биде објавен на службената веб страна за увид […]

Честитка по повод 11-ти Октомври

Локалната самоуправа на Општина Јегуновце, советот и  градоначалникот Димитар Костадиноски на сите жители на Македонија им го честитаат 11-ти Октомври Денот на вооруженото востание, со искрени желби за мир, благосостојба и подобра иднина. 11-ти Октомври 1941 година, Денот на вооруженото востание е симбол на исклучително значаен историски чин на македонскиот непокор и вековен стремеж за […]

Поставени бехатон плочки на локална улица во населено место Копанце

Поставени бехатон плочки на локална улица во населено место Копанце. Инвестираме во локалната патна инфрастуктура, инвестираме во подобри услови за живеење, ја менуваме инфраструктурната слика во Општина Јегуновце. Во периодов како локална самоуправа превземаме инфраструктурни проекти поврзани со санација, рехабилитација и бекатонирање на локални улици и тротоари во неколку населени места низ општина Јегуновце.

Одобрени два нови проекти од програмата за регионален рамномерен развој

Одобрени два нови проекти од програмата за регионален рамномерен развој. – Со директорот на Бирото за регионален развој Рамиз Реџепи денес потпишав договор за проект изграба на две нови улици во населените места Ратае и Жилче. Проектот е во рамките на повикот на Бирото за регионален развој, за развој на урбаните подрачја, одржлив и урбан […]

Интегрален текст на градоначалникот Димитар Костадиноски по повод отворањето на детската градинка во населено место Прељубиште.

Интегрален текст на градоначалникот Димитар Костадиноски по повод отворањето на детската градинка во населено место Прељубиште. Почитувани Пратеници, Почитувани колеги Градоначалници, Почитувани мои сограѓани и гости. Ви благодарам што не удостоивте со Вашето присуство на овој свечен чин да посведочите за уште еден капитален проект во општина Јегуновце. Ветеното се остварува, а општината денес е […]

Погледни ги сите вести

Accessibility