Локалната самоуправа на Општина Јегуновце и градоначалникот Дарко Блажески на сите припаднички од понежниот пол им го честитаат Меѓународниот ден на жената 8 Март.

Меѓународниот ден на жената е светски празник што се одбележува секоја година на 8 Март. Овој  ден е ден кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility