По повод 8-ми Септември Денот на независноста на Република Македонија, Градоначалникот Тони Коцески испрати честитки до сите граѓаните на Општина Јегуновце, во честитката се вели:

– Ми претставува посебна чест и задоволство во мое лично име и во името на Локалната самоуправа на Општина Јегуновце да ви го честитам 8-ми септември Денот кога пред точно 26 години граѓаните на Македонија го остварија стремежот и го трасираа патот на независна, демократска, самостојна, суверена и слободна Република Македонија.

Да ни е вечна и вековита Македонија !

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility