Денес 15.03.2019 година во просториите на Општина Јегуновце се одржа работна средба помеѓу градоначалникот Дарко Блажески и  Амбасадорот на Кралството Холандија, Ваутер Пломп.

Градоначалникот Блажески изрази задоволство од средбата со холанскиот амбасадор, ја објасни состојбата на локалната самоуправа, го информираше за актуелните активности и можности за инвестирање што ги нуди општина Јегуновце, разговарано беше и за потребите со кој се соочуваат жителите од оваа општина,  беа разменети повеќе меѓусебни мислења кој се од општо добро за жителите на оваа општина.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility