Денес 06.09.2019 година во салата за состаноци на општина Јегуновце здружението на лица заболени од дијабет „ДИЈАБЕТ  ПОЛОГ  ТЕТОВО“ спроведе  бесплатна акција за мерење на шеќер во крвта.

Акцијата започна во 10 часот и секој заинтересиран жител на општина Јегуновце може да изврши бесплатно испитување на шеќер во крвта како и тоа да добие совети за грижа за нивото на дијабетес.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility