На Државното првенство за кадети, јуниори U21 кое се одржа на 19.11.2017 година во Скопје, Симона Симовска во нејзина категорија Јуниорки +59кг во една теска конкуренција ја потврди титулата од минатата година државен првак на Р.Македонија, додека Дора Сибиновска во категорија јуниорки -59 кг заврши на третата позиција.

Двете репрезентативки кои доаѓаат од Карате клубот ТИГАР 2003 Беловиште обезбедија учество на престојното Балканско првенство кое ќе се одржи од 8-10 Декември 2017 година во Херцег Нови – Р.Црна Гора, на кое воедно и ќе се борат за пласман на престојното Европско првенство за кадети, јуниори U21 кое ќе се одржи во период од 2-4 Февруари 2018 година во Сочи Русија.

Општина Јегуновце се гордее со карате клубот Тигар 2003 Беловиште кој доаќа од мало место а произведува каратисти кој се рамо до рамо со големите светски клубови.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility