Општина Јегуновце упатува отворен повик до земјоделци (регистрирани и нерегистрирани) од општина Јегуновце да присуствуваат на Инфо средба со земјоделци во просториите на општина Јегуновце на 21.01.2022 година, (петок) со почеток во 10:00 часот.

На средбата земјоделците ќе имаат можност да се запознаат со мерките за помош и поддршка на земјоделието, техничка поддршка на земјдоделците при субвенционирање и окрупнување на земјоделските стопанства. Инфо сесијата ќе ја води извршната директорка на „Рурална Коалиција“ – Лилјана Јоноски. Средбата ќе биде организирана според постоечките протоколи за заштита од Ковид 19.

 

Accessibility