04.12.2017 година во просториите на Штуловиот универзитет во Тетово од страна на CIVICA mobilitas одржан е регионален форум на тема „Предлог мерки за справување со депониите“.

За овој проблем дискутираат градоначалникот Дарко Блажески како и градоначалниците на Тетово, Гостивар, Струга и Желино.

Разговарано беше на тема планови за справување со депониите во општините, предизвици со кој се соочуваат при менаџирање на отпадот во општините, како и тоа како гледаат на можностите за регионална соработка и регионални решенија за менаџмент на отпадот.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility