По иницијатива на градоначалникот Димитар Костадиноски се одржа координативен состанок со директорите на ОУ од општина Јегуновце.

На оваа средба градоначалникот побара од страна на директорите да се објасни состојбата во која се наоѓаат ОУ, потреби и проблеми со кој се соочуваат и каде како локална самоуправа може да помогнеме во областа на образованието.

Покрај друго беше дискутирано и за повеќе теми, разменети беа повеќе меѓусебни мислења кој се од општо добро за сите ученици кој учат во овие училишта.

 

Accessibility