10.11.2017 година – советот на општина Јегуновце ја одржа првата конститутивна седница. На истата беа верификувани мандатите на петнаесет нови советници на општината.

За претседател на Советот на Општина Јегуновце, беше избран Орхан Сабрии од ДУИ. Заблагодарувајќи се за својот избор тој истакна дека очекува успешна соработка со сите членови на советот од сите политички партии, во интерес на сите жители од оваа општина.

Во следните четири години за интересите на жителите на Опшина Јегуновце во соработка со градоначалникот Дарко Блажески, одлуки ќе носат вкупно петнаесет советници, од кои, шест има коалцијата предводена од СДСМ, пет од коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, три се од ДУИ и еден од Народно Движење.

На конститутивната седница свое обраќање имаше и Градоначалникот Дарко Блажески, кој нагласи и се надева на добра соработка со членовите на советот, со што заедно ќе работат во интерес на сите жители на Општина Јегуновце.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

 

Accessibility