Симона Симовска која доаѓа од карате клубот ТИГАР 2003 од Беловиште, Општина Јегуновце е номинирана за млада спортсика за 2017 година.

Општина Јегуновце е горда на успесите на Симона Симовска и карате клубот ТИГАР предводен од трењерите Живорад и Сребра Мишовски.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility