Општина Јегуновце 2017 година – Карате клубот „ТИГАР 2003“ од населено место Беловиште на интернационалниот турнир „13 Ноември“   одржан по повод ослободување на градот Скопје на кој активно учество имаат над 400 натпреварувачи  го оствари најголемиот клубски резултат и се врати со освоени 11 златни медали, 5 сребрени медали и 7 бронзени од кој: Славчо Мисајловски прво место ; Михаела Мишовска прво место; Никола Милевски прво место; Симона Симовска прво место; Дора Сибиновска прво место; Мелани Апостоловска второ место; Петар Ѓорѓевски второ место; Катја Апостоловска второ место; Сања Гавриловска второ место; Сара Матовска второ место; Ана Марија Мишовска трето место; Михаела Митовска трето место; Стефанија Савеска трето место; Катја Апостолоска трето место.

Машката ката екипа 2008 година, составена од: Мисајловски,Ѓорѓевски и Апостоловска 1 место; Женската ката екипа 2008 год составена од: Серафимовска,Апостоловска и Мисајловски 3 место; Женскиот тим во борба 2004-05 година составена од: Мишовска, Гавриловска и Мисајловски 1 место.

Општина Јегуновце предводена од градоначалникот Блажески се гордее на успесите на карате клубот „ТИГАР 2003“ и дава целоска подршка на истиот.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Accessibility