На задоволство на месното население, во функција е ставен новоизграден парк во населено место Раотинце.

Направени се пешачки патеки поплочени со бехатонки, нанесена е комплетно нова земјена подлога, поставено е осветлување, клупи за одмор како и канти за отпад.

Со овој проек жителите на населено место Раотинце на располагање ќе добијат пријатно катче за одмор и релаксирање.

За ваков изглед на паркот обезбедени се финасиски средства од  буџетот на општина Јегуновце додека изведувач е фирмата ЕУРО ИНВЕСТ ИН од Тетово.

Градоначалникот Блажески најави дека тука не застанува, како локална самоуправа ќе се залагаме во наредниот период да направиме повеќе вакви паркови во повеќе населени места.

 

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility