Сабота 22.06.2019 година во присуство на голем број гости и љубители на фудбалот турнирот „Ратае 2019“  беше и официјално прогласен за отворен.

Турнирот се организира трета година по ред, бројот на екипи изнесува 29,  натпреварите се играат во две фази: првата фаза по групи и втората елиминациона фаза.

Наградниот фонд за најдобрите четири екипи изнесува:

  1. 30.000 денари
  2. 15.000 денари
  3. 7.000 денари
  4. 2.000 денари

Голем придонез за турнирот несебично дава и локалната самоуправа на Општина Јегуновце. Општина Јегуновце постојано вложува средства за развој на спортот, издвојува средства како на регистрираните спортски клубови, така и за организирање на турнири по населените места.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility