Во чест на Бобан Симовски Бобе и неговиот пријател и другар Александар Димчевски Трска во населено место Јанчиште организиран е девета година по ред меморијален турнир во мал фудбал.

Турнирот започна вчера 26 Мај, бројот на екипи изнесува 26,  натпреварите се играат во две фази: првата фаза по групи и втората елиминациона фаза.

На отварањето следеше почесна програма во чест на основачот на турниорот Бобан Симовски Бобе и неговиот пријател Александар Димчевски Трска на кој настап имаше културно – уметничкото друштво „Извор“ од Јегуновце за  потоа турнирот да го отворат со ревијален натпревар екипите на ФК Љуботен и ФК Тетекс.

Голем придонез за турнирот несебично дава и локалната самоуправа на Општина Јегуновце.

Општина Јегуновце постојано вложува средства за развој на спортот, издвојува средства како на регистрираните спортски клубови, така и за организирање на турнири по населените места.

 

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility