Денес 20.09.2018 година заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули во работна посета на Општина Јегуновце.

Тој најпрво оствари средба  со првиот човек на општина Јегуновце градоначалникот Дарко Блажески, на која средба беше дискутирано на повеќе теми, разменети беа повеќе меѓусебни мислења,  додека фокусот беше решавање на проблемот со дивите депонии со кој се соочуваат населените места во општина Јегуновце.

Градоначалникот Блажески и заменик-министерот за животна средина и просторно планирање Јани Макрадули по работниот состанок го посетија и комбинатот Југохром од Јегуновце каде направија средба со техничкиот директор Славко Стојчески, со што добија информации за состојбата во која се наоѓа овој комбинат и до која фаза се со градежните активности и поставувањето на филтрите.

 

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility