27.10.2021 година – Димитар Костадиноски  официјално ја презема функцијата градоначалник на Општина Јегуновце.

По преземањето на функцијата од страна на досегашниот градоначалник Дарко Блажески новоизбраниот Димитар Костадиноски  се заблагодари на укажаната доверба и изрази уверување дека ќе биде градоначалник на сите жители на Општина Јегуновце, како и тоа дека ќе работи одговорно,чесно и транспарентно.

Блажески му го честиташе новиот четиригодишен градоначалнички мандат и посака успеси во работењето и реализирање на сите проекти што ќе бидат во интерес на граѓаните.

Изготвил:Стојанче Антовски

Оптина Јегуновце

Accessibility