Во тек е петтата седница на советот на општина Јегуновце на која што се носат значајни одлуки за функционирањето на локалната самоуправа и решавање на проблемите на граѓаните на општина Јегуновце. Пред советниците на дневен ред се повеќе точки од локална надлежност, од сферата на урбанизам, образование, финансии, капитални проекти кои се на разгледување пред советниците. Транспарентното работење на советот е врвен приоритет, а граѓаните секогаш ќе бидат информирани за значајните одлуки донесени од телата и органите на општина Јегуновце.

Accessibility