Вандализирани гробишта во населено место Шемшово, искршени надгобни плочи. Овој чин создава револт кај граѓаните и пoради тоа апелираме на смиреност и институционална разрешница.

Општина Јегуновце и градоначалникот Дарко Блажески најостро го осудуваат овој вид на вандализам, пораката што се испраќа преку ваквиот вандалски чин ги вознемирува не само жителите на село Шемшово туку и сите останати па поради тоа  повикуваме до надлежните да го решат случајот и сторителите да бидат пронајдени.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
Accessibility