Известување

Општина Јегуновце 14.06.2018 година – По одржана работна средба помеѓу градоначалникот Дарко Блажески и командирот на ПО Јегуновце Дарко Ристовски:

Се известуваат жителите на Општина Јегуновце за време на свадби и други семејни веселби да не користат огнено оружје, со цел да не би дошло до несакани последеци како и изречување кривични дела за нарушување на ЈРМ .

Изготвил: Стојанче Антовски
Општина Јегуновце
И

Известување

Се известуваат жителите од населено место Сиричино како и сите останати жители, деновите од 07,08,11,12 и 13.06.2018 година во временски период од 08.00 па се до 15.00 часот, да не се движат на релација покрај военото стрелиште „Еребино“ да не би дошло до несакани последици бидејќи вработените на СВР Тетово ќе изведат боево гаѓање.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце

Известување

Согласно законот за заштита на населението од заразни болести сл.веснинк бр.66/2004, а во договор со локалната самоуправа на Јегуновце за спроведување на теристичка ларвицидна дезинсекција на територија на Општина Јегуновце, ЈЗУ Центар за јавно здравје Тетово го издава следното сооптение:

Деновите од 28 до 30.05.2018 година ќе се врши теристичка ларвицидна дезинсекција на општина Јегуновце. Дезинсекцијата ќе се врши со рачни и моторни пумпи и апарат УЛВ.

Поради спецификата на работата активностите ќе се вршат преку ден во орманите и мочуришта во наведениот период, почнувајќи од 09 часот.

Во случај на неповолни временски прилики истата ќе биде одложена за што дополнително ќе ве информираме.

 

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Известување

Се известуваат жителите од населено место Јегуновце како и околните населени места од општина Јегуновце на ден 17.05.2018 година (Четврток)  ќе се изврши обележување на патниот правец Р-2234 Јегуновце-Пршовце.

Од таа причина согласно одобрениот временски период овој патен правец ќе биде затворен за сообраќај од 10:00 до 16:00 часот.

Изготвил:Стојанче Антовски

Општина Јегуновце

Известување

Се известуваат жителите од населените места Шемшово и Жилче како и жителите од околните населени места од општина Јегуновце почнувајќи од 02.05.2018 година па во наредните 30 дена вклучувајќи ги и саботите,  ќе се спроведуваат градежни активности на регионалниот пат Р29274, односто ќе биде извршено надградба на постоечкиот коловоз.

Општина Јегуновце ги известува а воедно и задолжува сопствениците на нивите кој се наоѓаат покрај овој регионален пат да ги отстранат стеблата и дрва кој се на работ на коловозот од лева и десна страна.

Изготвил:Стојанче Антовски
Општина Јегуновце