Вести

Холандскиод амбасадор Ваутер Пломп во посета на општина Јегуновце

Денес 15.03.2019 година во просториите на Општина Јегуновце се одржа работна средба помеѓу градоначалникот Дарко Блажески и  Амбасадорот на Кралството Холандија, Ваутер Пломп. Градоначалникот Блажески изрази задоволство од средбата со холанскиот амбасадор, ја објасни состојбата на локалната самоуправа, го информираше за актуелните активности и можности за инвестирање што ги нуди општина Јегуновце, разговарано беше и […]

Честитка по повод 8 Март – Меѓународен ден на жената

Локалната самоуправа на Општина Јегуновце и градоначалникот Дарко Блажески на сите припаднички од понежниот пол им го честитаат Меѓународниот ден на жената 8 Март. Меѓународниот ден на жената е светски празник што се одбележува секоја година на 8 Март. Овој  ден е ден кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност […]

Одржана осумнаесетта седница на Советот на Општина Јегуновце

Денес 28.02.2019 година со почеток во 10:00 часот се ордржа осумнаесетта седница на советот на Општина Јегуновце во салата за состаноци на општинската зграда. На седницата претседаваше претседателот на советот на општина Јегуновце Орхан Сабрии, дневениот ред содржеше 20 точки а дополнет беше со плус 2, присутни беа сите 15 советници. Дневен ред: -Усвојување записник […]

Одржан состанок на работната група во рамките на проектот “Подобрување на управувањето со цврст отпад во полошкиот регион“

На 31.01.2019 гoдина одржан е состанок на работната група во рамките на проектот “Подобрување на управувањето со цврст отпад во полошкиот регион“ каде активно учество има и општина Јегуновце. Проектот е финансиран од владата на Швајцарија, а негова цел е да се подобри управувањето со цврстиот комунален отпад во Полошкиот регион. Во рамките на проектот […]

Одржана работилница на Проект “Подобрување на отпорноста на поплави во полошкиот регион“

На 29 и 30 01.2019 година во Тетово и Велес се одржаа работилници на Проектот “ Подобрување на отпорноста на поплави во полошкиот регион“ на кој активно учество имаше и општина Јегуновце, при што беше разгледана и разработена Програмата за работа на Мрежата на отпорен и заштитен Полог за 2019 година. Се одржа и Втората […]

Погледни ги сите вести