lajm

Urim me rastin e festës së Bajramit

Njësia e vetëqeverisjes lokale të Komunës së Jegunovcit me krzetarin Darko Bllazheski me rastin e festës së Ramazan Bajramit lëshon urim deri te të gjithë pjesëtarët e fesë islame, iu dësiron urime të sinqerta për shëndet te mirë, beriqet, fat dhe pastrim shpirtëror. Dita e parë e Ramazan Bajramit është ditë jo pune për të […]

Објавен е тендер за реконструкција на општински пат

Општина Јегуновце – Објавен е тендер за реконструкција на општински пат Подбреѓе-Раотинце-Копанце со крак до подрачното основно училиште во с.Раотинце и Реконструкција на општински пат од Р-1203 до с. Рогачево. Огласот е активен до 30.11.2016 год. Средствата се обезбедени од страна на ЕУ ИПА инвестициски фонд во износ од 260.000 евра.

ОУ „Александар Здравковски“ се здоби со нова термо фасада

Општина Јегуновце 14.09.2016 година – ОУ „Александар Здравковски“ од Јегуновцедоби нова термо фасада преку проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција. Ворамките на активностите учениците од ова училиште спроведоа повеќе активностисо нивните врсници од ОУ „Шемшово“. На денешната свеченост во Јегуновце по повод завршувањето на фасадата меѓуприсутнитните беа и градоначалникот на Општина Јегуновце Тони Коцескии аташето за воздухопловство во амбасадата на САД во Скопје потполковникЏенифер Форд. Со оваа термофасада која е од големо значење, учениците ќе учат во […]

Променети постоечките прозори со нови ПВЦ во ПОУ во населените места Сиричино и Копанце

Општина Јегуновце 13.09.2016 година – Променети постоечките  прозори со новиПВЦ и поставено нови окапници со пластифициран лим во подрачните училишта вонаселено место Сиричино и населено место Копанце.   Со овој проект значително се подобрени условите за нормално инепречено изведување на наставата во овие ПОУ. Изведувач е фирмата ДЕКО-ИГИ-ТИМ ДОЕЛ Јегуновце, додека средствата зауспешна реализација се обезбедени од страна на  „Бирото за рамномерен развој“и Општина Јегуновце. Изготвил:Стојанче Антовски Општина Јегуновце

Lexoni të gjitha postimet